Plan uw reis

Check-in

Vanuit Nederland: Bij vertrek vanaf Amsterdam checkt u in bij de balies op het Eurolines busstation. U dient uiterlijk 30 minuten voor vertrek aanwezig te zijn. De check in sluit 15 minuten voor vertrek. Vanaf dit moment is instappen niet meer mogelijk en uw ticket wordt ongeldig. Bij vertrek vanuit de overige opstapplaatsen verzoeken wij u uiterlijk 30 minuten voor de aangeven vertrektijd bij de halte te staan. De check in wordt gedaan door onze chauffeur of lokale medewerkers.

Vanuit het buitenland: U dient uiterlijk 30 minuten voor vertrek aanwezig te zijn. Als er een geopend Eurolines kantoor bij de opstapplaats is, dan checkt u in bij de balie (in Londen 1 uur voor vertrek aan de incheckbalie!), anders checkt u bij de chauffeur in.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Europese identiteitskaart. Indien van toepassing de eventuele geldige (doorreis-) visa voor de landen waar u doorheen en naartoe reist.

Alleenreizende minderjarigen (16 en 17 jaar) moeten tevens een autorisatieformulier meebrengen (autorisatieformulier).

Indien u niet kunt reizen omdat uw reisdocument of visum niet in orde lijkt te zijn, gelden de restitutieregels zoals aangegeven in de Vervoersvoorwaarden, artikel 7.9. De bussen stoppen niet aan de grens om goederen in of uit te klaren, ontbrekende visa te regelen en dergelijke.

Voor Groot-Brittannië (en Ierland indien we dit aanbieden), is het verplicht om tijdens het reserveren van uw reis uw geldige reisdocumenten te overleggen.

Passagiers jonger dan 18 jaar

Passagiers jonger dan 16 jaar, die niet vergezeld zijn van een volwassene (18 jaar of ouder), worden niet toegelaten. Indien de begeleidende volwassene niet de ouder(s) of voogd is / zijn van de minderjarige dient het door een ouder(s) of voogd ondertekende autorisatieformulier meegenomen te worden tijdens de reis. 

Alleenreizende passagiers van 16 en 17 jaar dienen tijdens de reis in het bezit te zijn van een autorisatie van een ouder of voogd.

Download het autorisatieformulier.

Indien een passagier onder de leeftijd van 18 jaar niet voldoet aan deze regelgeving kan toelating tot de bus worden geweigerd.

Reizigers met een handicap

Speciaal voor reizigers met een handicap, hebben wij een speciale afdeling opgezet die u zal bijstaan met alle benodigdheden die betrekking hebben met assistentie tijdens uw reis.
Voor meer informatie of om te reserveren kunt u contact opnemen via prm-nl@transdev-eurolines.com of met ons call center:

+31(0)88 076 1700 (lokaal tarief)

Begeleide reizen kunnen uiterlijk 36 uur van te voren geboekt worden. 

Herbevestigen reis

Men dient retours waarbij herbevestiging noodzakelijk is tijdig (bij voorkeur direct na aankomst), doch minimaal 5 dagen voor de gewenste reisdatum bij de lokale Eurolines vertegenwoordiging te herbevestigen, tenzij anders vermeld in de tickets. U dient zich er van tevoren van te vergewissen of herbevestigen noodzakelijk is. Over het algemeen dient u rekening te houden met een administratiebedrag voor herbevestiging van uw ticket.

Klik hier om de dienstregeling voor uw reis te downloaden om te controleren als herbevestigen noodzakelijk.

Tijdens de reis

  • Voor de hygiëne en het comfort van alle passagiers is het niet toegestaan te eten, alcoholische dranken te consumeren of te roken in de bus. Tijdens de pauzes gedurende de reis heeft u de gelegenheid te eten en / of te roken. Voor uw veiligheid is het verplicht om de veiligheidsgordel te dragen indien deze aanwezig is. Zie de Vervoersvoorwaarden artikel 7.12 (Verplichtingen van de reiziger) voor meer informatie.