Bosnië-Herzegovina

BIH Mostar.jpgBosnië-Herzegovina is bereikbaar vanuit West-Europa met Eurolines. Bosnië-Herzegovina is rijk aan cultureel erfgoed, natuur, religieuze diversiteit en interessante toeristische voorzieningen.

Sarajevo

Sarajevo, hoofdstad van Bosnië, staat bekend als het kruispunt tussen oost en west.
Het "Europese Jeruzalem" zoals velen het noemen biedt een unieke religieuze diversiteit, waar moskeeën, orthodoxe en katholieke kerken en synagogen naast elkaar bestaan. De meest bekende zijn: de Bey Moskee, de oude orthodoxe kerk, de kathedraal van het Heilig Hart en de Joodse synagoge.

De meest spectaculaire wijk van Sarajevo, is de oude stad , met het Plein Bascarsija gebouwd in oosterse stijl waarvan de architectuur u zal verwonderen.

Tussen 1992 en 1996, werd Sarajevo 1425 dagen belegerd, de langste belegering in de geschiedenis! Deze periode kan opnieuw beleefd worden door een bezoek aan het oorlogsmuseum de "Tunnel". Veel andere musea en kunstgalerijen zullen u helpen meer te leren over de Bosnische cultuur. Een van de bekendste moderne architecten Renzo Piano heeft. De grootste collectie moderne kunst van Oost-Europa in Sarajevo bijeengebracht.

Elke zomer vindt het grote filmfestival in Oost-Europa plaats: Sarajevo Film Festival ', dat veel liefhebbers aantrekt.

Andere bestemmingen.

In 1984 was Sarajevo de host en organisator ven de 14e Olympische Winterspelen. Zelfs vandaag nog trekken de Olympische bergen Bjelasnica, Igman, Jahorina en Vlasic grote aantallen bezoekers aan.

Andere topattracties in Bosnië zijn de oude brug in Mostar, de brug van Mehmed Pasha Sokolovic, Srebrenica of de vallei van de piramiden in Visoko.